Final Cut Camera – Ücretsiz En İyi Kamera Uygulaması

Bir çoğunuz Final Cut ismini Apple tarafından geliştirilmiş olan video düzenleme uygulaması olarak biliyor olabilirsiniz. Apple, bu isimde bulunan profesyonel yetenekleri bir kamera uygulamasına taşıdı. Final Cut Camera ismindeki bu uygulama bu güne kadar tanıtılmış olan ücretsiz en iyi kamera uygulaması olmaya aday !

Final Cut Camera

Profesyonel seviyede video işleri ile uğraşanların bu uygulamayı beğeneceğini düşünüyorum. Bu uygulamayı Apple de iPhone ile kaydedildi şeklinde sunduğu Keynote etkinliklerinde kullanıyormuş.

Uygulamayı açtığınızda karşınıza kameradaki görüntü gelecektir ancak iPhone’un normal kamera uygulamasından çok daha geniş kapsamlı bir kamera uygulaması gelecek. Örneğin yakınlaştırma işlemi yapmak için hangi kamerada yakınlaştırma yapacağınızı seçmelisiniz. Ardından yakınlaştırma ve uzaklaştırma işlemleri çok yumuşak bir şekilde yapılmaktadır.

Ekranın köşesinde bulunan ok tuşuna basarak seçenekler menüsünü açabilirsiniz. Bu menü içerisinde beyaz ışık dengesi bulunmaktadır. Bu ayar ile fotoğrafı daha sıcak veya soğuk çekebilirsiniz. Aynı zamanda tanımlı ayarları da ışık tipini seçerek kullanabilirsiniz. Bu menü içerisinde pozlama, odaklama ve çekim yönünü seçebileceğiniz ayarlar bulunmaktadır.

Tabiki de çektiğiniz medyalara erişebileceğiniz ve kamera değişimi yapabileceğiniz tuşlar ekran üzerinde bulunmaktadır. Aynı zamanda uygulama bize mevcut ayarlarda kalan boş saklama alanına göre ne kadar uzun bir video kaydı yapabileceğimizi de söylüyor. Ekranda ses kaydının anlık olarak hangi kanalda ne kadar şiddetli olduğunu gösteren bir gösterge var. Bu uygulama ile iPad’de bulunan Final Cut uygulamasında aynı anda birden fazla kamera ile çekim yapılabilmesi de sağlanıyor.

Uygulama ile çekilen videoların çözünürlük ve formatında değişiklik yapabilmekteyiz. Aynı zamanda uygulama ayarları içerisinden stabilizasyon özelliği ve ön kamerayı olduğu gibi yansıtma özelliğini açabilirsiniz.

Araçlar içerisinden ızgara, görüntü oranı, odak patlaması ve çeşitli durumlarda size bilgi verecek indikatörleri açabilirsiniz. Bu uygulamayı kullanırken video kayıtlarında ses kaynağını da iPhone mikrofonu yerine farklı bir kaynak da seçebilirsiniz.

Uygulama İzinleri

Bu uygulama fotoğraf ve video kaydı yapabilmek için kamera ile mikrofon kullanım iznine ihtiyaç duymaktadır. Aynı zamanda kaydedilen verilerin saklama alanına yazılabilmesi için depolama birimine yazma iznine ihtiyaç duymaktadır. Bununla beraber oluşturulan medya dosyalarına konum bilgisi ekleyebilmek için konum izni de istemektedir.

Türkçe Dil Desteği

Üzücü bir haber olarak bu uygulamanın Türkçe dil desteği bulunmadığını da dile getirmek istiyorum. Ancak grafik ağırlıklı bir uygulama ve fotoğrafçılık tabirlerinin bir çok dilde ortak olmasından dolayı çok problem olmayacağını düşünüyorum.

Final Cut Camera İndir

Bu uygulamayı destekleyen iPhone modelleri için ücretsiz olarak şu adresi kullanarak App Store’dan indirebilirsiniz. iOS 17.4 üzeri bir işletim sistemi bu uygulamayı kullanabilmeniz için iPhone’da kurulu olması gerekmektedir. Aynı zamanda 70 MB iPhone’un saklama alanında boşluk olması beklenmektedir. Kullanmakta olduğunuz iPhone modeline bağlı olarak uygulama içerisindeki bazı özellikler çalışmayabilir.

Günlük işlemlerde tabiki de iPhone’un kendi kamera uygulamasını kullanmak size hız katacaktır. Ancak çekeceğiniz videolarda biraz daha kontrol sizde olsun isterseniz bu uygulamayı kullanmanızı öneririm.

Video

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir