Apple Parlatma Bezi İnceleme Videosu

Selamlar herkese, Apple’ın 739 T’L’ye satmakta olduğu parlatma bezini hep merak ediyordum. Burak Yılmaz ve Dolphin başta olmak üzere bir çok abonemizden destek geldi ve bu parlatma bezini alabildik. Bir parlatma bezine bu kadar para verince gerçekten insan bu bezin neler yapabileceğini ve nasıl bir dokuda olduğunu gerçekten merak ediyor. Çünkü günümüz şartlarında 739 TL az para değil. Sizinle bu videoda karşılaştırmalı olarak Apple Parlatma Bezi incelemesi yapacağız.

Kutu Açılışı

Apple Parlatma Bezi kutu açılışını beraber gerçekleştirdiğimiz bir canlı yayında yapmıştık. Eğer o canlı yayını izlemediyseniz kutu açılışının olduğu canlı yayını buradan izleyebilirsiniz.

Apple Parlatma Bezi Hakkında

Apple tarafında bu bez 18 Ekim 2021 tarihinde tanıtıldı. Bu etkinlikte MacBook modelleri üzerine Apple yoğunlaşmıştı. Bu sebepten dolayı bu bezin MacBooklar ile büyük bir ilgisi olduğu gerçek. MacBook’ların ekranını temizlerken farklı solüsyonlar kullanımı ve kalitesiz bezler kullanımı sonrasında ekranlarında problem yaşanmaktadır. Buna çeşitli örnekleri internette görebilirsiniz. Aslında bu şekilde problemler yaşanmaması adına Apple, karşımıza bu parlatma bezi ile çıktı diyebiliriz. Ancak bu parlatma bezi bir çok Apple ürünü ile tam uyumlu.

Bu uyumlu cihazlar listesi de çok enteresan bir kısım. Ben şimdi bu cihaz ile herhangi bir Windows bilgisayarın ekranını ya da bir Samsung telefonun ekranını silmeye kalkarsam bez silemeyecek mi? Ya da mutfakta yıkadığım bir tabağı kurulamak istediğimde kurulayamayacak mı?

Bu ürün, Apple’ın web sitesinde satışa sunulduktan sonra bir süreliğine stoğa tam olarak gelemedi. Gerçekten bir kesim bu bezi satın almak istiyordu. Bir dünya para verip satın aldığı Apple ürünlerini kalitesiz bezlere emanet etmek istemiyordu. Ya da sadece meraktan bu bezi satın almak istiyor da olabilirler.

Peki biraz geçmişte yolculuğa çıkalım. Eskiden iPhone kutularından ve Mac kutuları içerisinde bu şekilde bezler çıkıyordu hatırlıyor musunuz? Tıpkı şarj aletleri gibi onlar da kutudan kaldırılıp ayrıca satılmaya başlandı. Pro Display XDR satın alırsanız onun kutusu içerisinde temizleme bezi çıktığını da söylemek istiyorum.

Ufak Bir Gezinti

Apple’ın parlatma bezinin tasarımı hakkında konuşmadan önce ona biraz İzmir’i gezdirmek istiyorum. Malum kendisi 739 TL’ye satın bir bez. Bundan sonra ona sayın parlatma bezi diyeceğim.

Güzel Bir Pazarlama Hilesi

Benim fikrimi soracak olursanız bu bez tamamen bir pazarlama ürünüdür. Apple, ürünlerini hem fiyatı ile hem de pazar algısı ile premium göstermek isteyen bir markadır. Firma, bu bezi piyasaya sürerek aslında kullanıcılarına bizim ürünlerimiz ile cihazınızı silerseniz cihazlarını çizilebilir demek istiyor. Apple, ürünlerini aşırı kıymetli göstermek için her türlü yola başvuruyor. Apple, ürünlerinin standart bezler ile silinemeyecek kadar değerli olduğuna inanıp kendi bezini üretmiş.

Tasarım

Yuvarlatılmış köşelere sahip olan bu bez üzerinde bir Apple logosu bulunduruyor. Aynı zamanda bu bez kalınlaştırılmış kenarlara sahip. Bu sayede kenarlarından bez açılıp yırtılmayacak diye düşünüyorum. Çok ince bir bez de değil onu da söylemek isterim. Ancak ben bu bezin beyaz renkte olmasını istemezdim. Çünkü bütün kiri bu renk gösterir.

Apple Parlatma Bezi Kullanımı

Bu bez yapısı gereği aslında kiri temizleyecek bir bez değildir. Çünkü bu bez adı üzerinde bir parlatma bezidir. Aynı zamanda bu bezden tam verim alabilmek için %70 alkol çözeltisi de kullanmak gerekiyor. Bu konuyu söyleyen bir kağıt kutudan çıkıyor. Yani bu bezi kirli bir yüzey üzerinde denerseniz tamamiyle hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Bu bezin gerçek performansını görmek için temiz bir ekran üzerinde ekranı parlatmak için deneyin. Kim bir ekranı temizlemek için 2 bez taşır? Bilemiyorum.

Peçete ile Karşılaştırma

Bir çoğumuz günlük hayatta peçete kullanıyoruzdur. Islaklığı anında emer ve aslında ekranı temizleme ve parlatma konusunda pek yetenekli bir şey de değildir. Bu karşılaştırmada Apple Parlatma Bezi sıvıyı ne kadar emiyor ona bakalım. Apple Parlatma Bezi gördüğüm kadarıyla sıvıyı emmiyor. Hatta sıvı kısmen bez üzerinde kayıyor bile diyebiliriz.

Gözlük Bezi ile Karşılaştırma

Gözlük bezi cam kirliyse de ıslaksa da gerçekten kaliteli bir gözlük bezi ise iyi sonuçlar ortaya çıkartabilir. Apple Parlatma Bezi bir gözlük camı üzerinde ne kadar başarılı olacak bir bakalım. Gözlüğü başarıyla temizledi diyebilirim. Ama bu bez gözlük bezine göre daha sert bir yapıda olduğu için kesinlikle gözlüğü öncesinde ıslatın derim.

Tişört ile Karşılaştırma

Bir çoğumuz temizlik için üzerimizdeki tişörtü kullanıyoruz, bunu kabul edelim. Hangimiz günlük hayatında telefonunun ekranını parlatmak için yanında bir bez taşıyor ki? Bir çok koşulda da tişört gerçekten iyi iş yapabiliyor. Şimdi 739 TL değerindeki Apple Parlatma Bezi ile tişörtün performanslarını karşılaştıralım.

Sarı Mutfak Bezi

Türk mutfak hanımlarının vaz geçilmezi sarı beze merhaba diyin. Evet, bu bezin küflenmişi makbuldür ancak size bu videoda küflenmiş bir bez göstermek istemiyorum. Mutfakta her işe yetişen sarı mutfak bezi tezgahı güzelce parlatırken Apple Parlatma Bezi de mermer gibi yüzeyleri güzel sildi ancak kalan kısımlarda sarı bez kadar başarılı değildi.

iPhone 4S ve iPhone 5

iPhone 5 bu bezin uyumluluk listesinde bulunurken iPhone 4S bu bezin uyumluluk listesinde bulunmuyor. Elimdeki iPhone 4S’in ekranı kırık ama gene de fena iş yapmadı. Anladığım kadarıyla iPhone 5 ve üzeri iPhone modellerinin ekran üzerindeki katmanı parlatmaya daha el verişli olduğu için uyumluluk listesinde sadece iPhone 5 ve üzeri gözüküyor.

Android Cihaz

Her ne kadar Android cihazlar bu bezin uyumluluk listesinde bulunmuyor olsalar da yeni nesil Android cihazlarda gerçekten iyi iş yaptı. Özellikle gördüğünüz bu Huawei’in arka tarafını çok güzel sildi.

Macbook

Belki biliyorsunuzdur MacBook modellerinin ekranını kötü sıvılar ile silmekten dolayı ekranları hasar alabiliyor. Bu sebepten dolayı benim için MacBook ekran temizliği çok hassas bir konudur. Bu bez de MacBook ekranını kuruyken tam olarak temizleyemiyor ancak belirtilen çözelti ile silerseniz gerçekten çok güzel parlatıyor.

Windows Bilgisayar

Bezin küsmesini beklerdim ancak bez küsmedi. Ancak MacBook ekranı üzerindeki katman ile Windows bilgisayar üzerindeki katman çok farklı olduğu için benim denediğim Windows bilgisayarda çok fazla iş yapamadı.

Islak Mendil

Bir çok ekranda ıslak mendil çok fazla iz bırakıyor. Ancak ekranı temizliyor. Bu bez ise ekranı temizlemiyor ancak su izi de bırakmıyor. Galiba önce kolonyalı bir ıslak mendil ile silip sonrasında bu bez ile silmeyi tercih edeceğim.

Mikro Fiber Bez ile Karşılaştırma

Mikrofiber bez bir çok ortamdan daha güzel kayıyor ve çok daha güzel sıvıyı siliyor. Ancak mikrofiber bezler bu bezin yaptığı kadar yüzeyi asla parlatmıyor.

Araba Camı

Araba camı üzerinde gerçekten bu bez güzel iş yapıyor. Eğer bu bezi Burak Yılmaz’a hediye etmeyecek olsaydım jantlar üzerinde de denerdim ancak denemeyeceğim.

Bu Bir Temizlik Ürünü Değildir

Şunu unutmayın lütfen: Bu bez bir temizlik bezi değildir. Bu bez bir parlatma bezidir. Aynı zamanda bu bez kuru zemini parlatmak için değil de Apple’ın önermiş olduğu gibi alkollü bir çözelti ile bir takım yüzeyleri parlatmak için uygun bir bezdir. Bu videoda bezi biraz amacı dışında kullandığımı kabul ediyorum.

Alır mıyım ?

Gerçekten normal bezlerden işini daha iyi yapıyor diyebilirim. Çok kalitesiz bezler ekran üzerinde ip bırakır. Bazı bezler ekranı parlatmak yerine sadece kiri yayar. Ancak 739 TL verir miyim? Vereceğimi sanmıyorum. Tişörtümle silerim. Macbook için gider kuyumcuların kullandığı parlatma bezlerinden alırım ama üyelerimizin desteği olmasa bu beze bu parayı vereceğimi sanmıyorum.

Apple Parlatma Bezi Hediye

Canlı yayında söz verdiğim gibi Apple Parlatma Bezi kanal üyelerimizden Burak Yılmaz’a hediye olarak kargoladım. Artık, bu bezi koruma görevi sana ait. Bezi korumak için bir taşıma kılıfı mı alırsın yoksa bez için şeffaf PVC kaplama mı yaptırırsın bilemiyorum. Burak, sen de bezi alınaca bez ile ilgili yorumlarını paylaşmayı unutma.

Kapanış

Peki size sorayım. Siz Apple Parlatma Bezi satın aldınız mı veya satın almayı düşünür müsünüz? Sizce Steve Jobs hala Apple’ın başında olsaydı bu şekilde bir ürün piyasaya çıkar mıydı? Yorumlarınızı aşağıda yorum satırında belirtmekten çekinmeyin ve bu şekilde videoları kaçırmamak için kanala abone olup çanı açabilirsiniz.

Tugay Ok​​Bu bezi alanlar çamaşır makinesinde yıkamayın. Sadece elinizde yıkayın. beyaz sabun ve su kullanın. Yoksa bez bozuluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir