iPhone 17 Özellikleri Belli Oldu – 120Hz Geliyor !

Eylül ayında Apple tarafından iPhone 16 serisi tanıtılacak. Ancak kapalı kapılar arkasında çoktan bir sonraki iPhone serisinin özellikleri belli oldu. Hatta tedarikçiler ile anlaşmalar dahi bir çok parça için yapıldı. Bir çoğumuz iPhone 16 serisine geçmeli mi diye düşünürken bu videoyu çekiyorum çünkü belki bir kısmınız bu yazı sonrasında iPhone 17 serisini bekleme kararı alabilirsiniz. iPhone 17 özellikleri belli oldu ! Bu yazıda sizinle sızan iPhone 17 özelliklerini konuşalım.

iPhone 17 Modelleri

Karşımıza iPhone 17 serisinde 4 adet model çıkacak. Bu modeller arasında Plus model olmayacak. Plus model yerine Slim denilen yeni bir iPhone modeli karşımıza çıkıyor. Ancak bu model tam olarak Plus’ın yerini mi alıyor yoksa farklı bir model mi olacak ilerleyen günlerde bunu anlayacağız. Merak edenler için de şunu söyleyeyim iPhone 17 Ultra karşımıza gelmiyor.

iPhone 17 Özellikleri

En sonunda düz modelde karşımıza 120Hz ekran yenileme teknolojisi geliyor. 6.3 inç büyüklüğünde olan bu akıllı cep telefonu alüminyum bir kasaya sahip olacak. Bu cihaza A19 çip güç verecek ve 8 GB RAM bu cihazda bulunacak. Çift kamera sistemi bu cihazda bulunacak ancak kameralara ait detaylı bilgi henüz açıklanmadı. Muhtemelen bu cihazın başlangıç fiyatı da 799$ olacaktır.

iPhone 17 Slim Özellikleri

6.6 inç büyüklüğünde ekran ile gelecek bu modelde de 120Hz erkan yenileme teknolojisi bulunuyor. Bu cihaz da düz modelde olduğu gibi alüminyum kasa ile geliyor. Tıpkı düz model gibi bu cihaz da gücünü A19 çipten alıyor ve 8 GB RAM bu cihazda bulunuyor. Bu cihazın büyük ekranı ve daha büyük olan bataryası nedeni ile olsa gerek fiyatı 1.299$’dan başlayacak. Slim kelimesi sayesinde acaba bu cihaz tasarımsal anlamda gerçekten daha ince olacak mı merak ediyorum.

iPhone 17 Pro Özellikleri

iPhone 17 Pro ve Pro Max beni işlemci konusunda şaşırttılar. Bu güne kadar Pro ve Pro Max modellerde bir sonraki senenin düz modelindeki çipi görürdük ancak düz 17 modelinde bulunan çipin Pro modelini görüyoruz. Pro çiplerin illaki performansta farkı olacaktır ama performans konusundaki farkını 12 GB RAM’i ile oluşturacağı aşikar. iPhone 17 Pro, 6.3 inç büyüklüğünde 120Hz ekran yenileme teknolojisine sahip bir ekran ile geliyor. Aynı zamanda gövdesi de iPhone 15 Pro’da olduğu gibi titanyumdan olacak. 3’lü kamera sistemine sahip olacak olan telefonun 3 kamerası da 48 MP çözünürlükte olacak. Fiyat mı? Başlangıcı 1.099$ olacak gibi duruyor.

iPhone 17 Pro Max Özellikleri

iPhone 17 serisinin en üst modeli karşımıza 6.9 inç büyüklüğünde 120Hz ekran yenileme teknolojisine sahip bir ekran ile geliyor. Bu cihazın kasası da küçük boyu gibi titanyum ile geliyor. Aynı zamanda bu cihaza gücü A19 Pro işlemci veriyor. 12 GB RAM de bu cihaz ile birlikte geliyor. Gene karşımıza 48 MP çözünürlükte 3’lü kamera sistemi geliyor. Bu cihazın başlangıç fiyatı da 1.199$ olacağı söyleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir