iPad Mini 7 Tanıtım Tarihi Belli Oldu – Yenilikleri Neler ?

Eylül ayında It’s Glowtime diyerek iPhone 16 serisi karşımıza çıktı. Kiminiz yeni iPhone serisini beğendi kimini beğenmedi. Bu yazıdaki konumuz iPhone 16 serisi değil. Bir çoğunuzun iPhone etkinliği ile birlikte beklediği iPad Mini 7 bu yazıdaki konumuz. iPad Mini 7 tanıtılmadı ancak iPad Mini 7 tanıtım tarihi belli oldu. Sizinle bu yazıda iPad Mini 7 çıkış zamanı ve iPad Mini 7 özelliklerini konuşacağız.

iPad Mini 7 Tanıtım Tarihi

Lafı fazla uzatmadan iPad Mini 7 ne zaman tanıtılacak sorusunun cevabını vereyim 7 Ekim 2024 tarihinde Apple, sanal bir etkinlik düzenleyerek beklenen o küçük tablet modelini tanıtacak.

Apple, bu etkinlik için henüz bir duyuru yayınlamadı. Ancak geçen yıl 30 Ekim tarihinde sanal bir etkinlik düzenlemişti ve bu etkinlikte M3 çipli Mac modellerini tanıtmıştı. Apple’ın bu sene Ekim ayı içerisinde M4 çip ile gelecek Mac modellerini tanıtması bekleniyor. Aynı zamanda bu etkinlik ile yeni nesil iPad modeli de tanıtılacaktır.

iPad Mini 7 Özellikleri

Bir önceki iPad mini bildiğiniz üzere Eylül 2021 içerisinde tanıtılmıştı. Baktığımızda 3 yıldır yenilenmeyen bir iPad modelinden bahsediyoruz. Bu sebepten dolayı bir önceki nesline göre özellikle performans anlamında çok büyük bir sıçrayış olacağı şüphesiz.

Açıkçası tasarım anlamında çok bir değişiklik beklemiyorum. Tamamen bu benim fikrim ancak iPad serisinde Apple logosu ve kameralar yatay mod için yeniden konumlandırılsa bile iPad mini’de bu şekilde bir değişiklik beklemiyorum. Fakat renk skalasında ufak değişiklikler olabilir.

8.3 inç büyüklüğünde 60 Hz ekran yenileme hızında bir ekran bu cihazda olacaktır. Ekran yenileme hızında artış isteyenler var ancak iPad’in mini model serisinde henüz ekran yenileme hızı bence artmayacaktır. OLED panel mi? Tabiki de gelmeyecek !

iPad mini 7 karşımıza Apple A18 Bionic çip ile gelecektir. Başka bir çip ile gelirse ve Apple Intelligence yeni iPad mini’de olursa ortalık karışır diye düşünüyorum. Bu tabletin en düşük depolama biriminin 64 GB olmasını bekliyorum ve şaşırmayacağınız üzere iPad OS 18 işletim sistemi ile piyasaya sürülecektir. RAM tarafında bir artış Apple Intelligence yüzünden bekliyorum. Apple Intelligence destekleyen bir iPad olarak bu cihazın RAM miktarının 4’ten kesinlikle 8 GB’a çıkmasını bekliyorum.

12 mp ön ve 12 mp arka kamera bu tablette olacaktır. Sim kartlı modelinin 5G desteği doğal olarak olacaktır. Batarya kapasitesinde ufak bir artış olabilir ancak bu artış kullanım süresinde çok bir fark yaratacağını düşünmüyorum.

Apple Pencil Pro desteği bence iPad mini 7 cihazına gelmeyecektir. Adındaki pro takısından ve sadece M4 çipli iPad Pro ile M2 çipli iPad Air’la olan uyumu olmasından dolayı ben Apple Pencil Pro desteği beklemiyorum.

Yeni iPad mini’nin dolar bazında fiyatında bir değişim pek beklenmiyor ancak ülkemizde doğal olarak yeni cihaz, iPad mini 6’dan daha pahalı bir fiyata satılacaktır.

Bu yazıdaki emekleri için Dora Şan’a ve Onat Göksel’e teşekkür ederim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir