iPhone Kamera Ayarları Koru Seçenekleri

Düzenlemiş olduğumuz canlı yayınlardan bir tanesi Kadir Gedik tarafından gelen bir soru üzerine sizinle bu yazı içerisinde iPhone kamera ayarları koru seçenekleri hakkında konuşacağız. Bu ayarlar ne işe yarar ve bu ayarları ne zaman açık tutmak gerekir bunu ele alalım.

Kamera Modu: Kamera uygulamasını her açışınızda Kamera modunda açılması yerine uygulamayı kapatırken son kullandığınız modda açılmasını istiyorsanız bu ayarı açabilirsiniz.
Denetimler Menüsü: iPhone kamerasını açtıktan parmağınızı yukarı doğru kaydırarak açtığınız menüde bir ayarı değiştirin. Kamerayı yeniden açtığınızda otomatik olarak en son değiştirdiğiniz ayarın menüsü açılsın istiyorsanız bu ayarı açabilirsiniz.
Fotoğrafik Stil: Kamera uygulaması açıldığında standart fotoğrafik stile kameranın dönmeyip seçtiğiniz fotoğrafik stilde kalmasını istiyorsanız bu özelliği açabilirsiniz.
Yaratıcı Denetimler:
Filtre, en boy oranı ve ışık ayarının kamera uygulaması her açıldığında otomatik olarak güncellenmesi yerine en son bıraktığınız ayarlarda kalmasını istiyorsanız bu özelliği açabilirsiniz.

iPhone Kamera Ayarları Koru

Derinlik Denetimi: Fotoğraf, portre ve sinematik modda ayarladığınız derinlik ayarında kameranın kalması ve otomatik olarak sıfırlanmamasını sağlar.
Makro Denetimi:
Makro fotoğraflar ve videolar çekmek için Ultra Geniş kamerayı otomatik olarak kullanmak yerine Otomatik Makro ayarını korumanızı sağlar.
Pozlama Ayarı:
Kamera üzerinde bulunan pozlama ayarının kamerayı her açtığınızda sıfırlanması yerine en son bıraktığınız halinde kalmasını istiyorsanız pozlama ayarı özelliğini açabilirsiniz.
Gece Modu:
Kamera uygulamasını her açtığınızda Gece Modu özelliği otomatik konuma getirilir. Eğer Gece Modu özelliğinin otomatik haline gelmesi yerine en son bıraktığınız durumda kalmasını istiyorsanız bu özelliği açabilirsiniz.
Portre Büyütme:
Portre modunda kamerayı bıraktığınız lenste tekrar açmak istiyorsanız portre büyütme ayarını açabilirsiniz.
Hareket Modu:
Video kaydında açabildiğiniz hareket modunu iPhone her kamera uygulaması açılışında otomatik olarak güncellemektedir. Bu ayar bıraktığınız gibi kalsın isterseniz bu ayarı açabilirsiniz.
ProRAW ve Çözünürlük Denetimi:
Live Photo:
Kamera uygulaması her açıldığında Live Photo özelliği otomatik olarak açılsın istemiyorsanız Live Photo özelliğini kapatıp bu özelliği açabilirsiniz.

Kullanmakta olduğunuz iPhone modeline ve iOS sürümüne bağlı olarak bu menü içerisinde görebileceğiniz seçeneklerin sayısı değişiklik gösterebilir.

Video

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir