Bilgisayar kullanırken ekran görüntüsü alıyorsanız (ki almayan kullanıcı pek kalmamıştır) bu uygulamayı kurmanızı kesinlikle tavsiye ederim. Windows işletim sistemini kullanan bilgisayarlarda ekranda görmüş olduğunuz görüntüyü anlık olarak PrintScreen (PrtScn) tuşu ile kopyalayabilirsiniz. Kopyaladığınız bu görüntüyü Paint uygulamasına kopyalayıp gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra kayıt edebilirsiniz. Mac OS X işletim sisteminde ise Cmd + Shift 3/4 kombinasyonları ile ekran görüntüsünü masaüstüne anlık kayıt edebilirsiniz. Bu işlemler çok ilkel ve uğraştırıcıdır. Lightshot sayesinde bu işlemler pratikleşmektedir.
Lightshot ile Düzenleyip Anlık Kayıt Mümkün
Lightshot ekran görüntüsü almak için size bir çerçeve sunmaktadır. Bu çerçeve ile ekran görüntüsü almak istediğiniz kısmı seçmelisiniz. Ardından yukarıdan aşağıya şeklinde çıkan araçlar ile ekran görüntünüzü özelleştirebilir ya da boyayabilirsiniz. Yere paralel şekilde gözüken araçlar ile resmi anlık olarak geçici süre ile bir sunucuya aktarıp linkini paylaşabilir, Google’da aratabilir, yazdırabilir, kopyalayabilir ya da bilgisayarınıza kayıt edebilirsiniz. Not olarak şunu da belirtmek isterim ki sunucuya aktarılan resimler belli bir zaman sona silinmektedir. Bu yüzden resmim nasıl olsa sunucuda var deyip yedeklenmiş olarak düşünmeyin. Sunucuya gönderilen resimlerin özel resimler olmadığından da emin olun. Sunucuya çıkan resimden güvenlik namına pek hayır geleceğini sanmıyorum.
Günlük kullanım sırasında bolca ekran görüntüsü alıp bunları paylaşan biriyseniz Lightshot size çok vakit kazandıracaktır. Bu güne kadar bu programı neden kurmadığınızı kendi kendinize soracaksınız.
Yazılımı indirmek için Lightshot’ın resmi web sitesini kullanabilirsiniz.
Çocukluğumdan beri arabalara olan ilgim babam sayesinde başlamıştır. Araba manyağı seviyesinde bir ilgim var ancak bunu her ortamda dile getirmem. Teknolojiye ve bilgisayara olan ilgim kendimi tanımaya başladım başlayalı oldu. Şimdi ise kendimce kod yazabilen bir bilgisayar mühendisi olarak çalışıyorum.