Arama motorları kullanım istatistiklerinde büyük bir başarıya sahip olan Yandex’i küçümsememek gerekmektedir. Tamam bu başarı Google kadar büyük bir başarı değildir ancak bence Yandex kullanım oranı da yabana atılacak cinsten değildir. Bir web site oluşturduysanız arama motorlarından web sitenize trafik çekmek sizin için bir hayli önemli bir olaydır. Bunun için ilk olarak web sitenizi Google’a ekleyin arından web sitenizi Yandexe ekleme işlemini tamamlayın.
Web Sitenizi Yandexe Ekleme Algoritması
Evet, algoritma dedim çünkü size izlemeniz gereken adımları sırası ile yazacağım. İlk olarak Yandex’in web master sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir. Bahsetmiş olduğum sayfaya bu adresten erişebilirsiniz. Açılan sayfaya mail adresiniz ya da sosyal medya giriş koşullarından bir tanesini kullanarak giriş yapmanız gerekmektedir.
Ardından açılan sayfada Add Site butonuna basmanız gerekmektedir ve akabinde web sitenize ait adresi girmeniz gerekmektedir.
Adresini girmiş olduğunuz web sitenin size ait olup olmadığını arama motorunun doğrulması gerekmektedir. Bunu yapabilmesinin bir kaç yolu bulunmaktadır. Bunlardan size ilk 2 tanesini anlatacağım ve kendim 2. olan metodu kullanacağım.
İlk metod web sitenizin ana sayfasının kodlarında </head> etiketinden önceye kopyalayabileceğiniz bir meta etiketidir. Gayet basit bir yöntemdir. WordPress sitelerde tema düzenleyicisi ile yapılabilmektedir. Olası bir tema güncellemesi ya da kodlarda yapılması istenilen değişiklikte gözden kaçabilme ihtimali vardır. Bu sebepten dolayı ben 2. yolu kullanacağım.
İkinci metot ise web sitenizin ana dizinine yükleyebileceğiniz bir html dosyası ile doğrulamadır. Web sitenize ister FTP ister panel üzerinden dosyalarını görüntüleyin ve bu html dosyasını ana dizine kopyalayın.
Hangi işlemi yaparsanız yapın işlem sonrası da doğrula butonuna basmayı unutmayınız.
Çocukluğumdan beri arabalara olan ilgim babam sayesinde başlamıştır. Araba manyağı seviyesinde bir ilgim var ancak bunu her ortamda dile getirmem. Teknolojiye ve bilgisayara olan ilgim kendimi tanımaya başladım başlayalı oldu. Şimdi ise kendimce kod yazabilen bir bilgisayar mühendisi olarak çalışıyorum.
bilgi için teşekkürler