Microsoft Dynamics CRM servis yönetimi ayarları menüsüne Ayarlar > Servis Yönetimi yolunu izleyerek ulaşabilirsiniz. Bu sayfa üzerinden kuruluşunuz için müşteri hizmetleri ayarlarını kişiselleştirebilirsiniz. Bu ayarlar başlıca şu şekildedir:
Kayıt Oluşturma ile Servis Talebi Ayarları ve Güncelleştirme Kuralları
Kuyruklar: Dynamics CRM üzerinde bulunan kuyruklarınızı buradan oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz kuyrukların bilgilerini güncelleyebilir ve bu kuyrukları silebilirsiniz. Kuyruk türü genel seçildiği zaman kuyruk öğeleri tüm kullanıcılar için görüntülenmektedir. Kuyruk türü özel seçildiği zaman sadece kuyruk üyeleri kuyruk öğelerini görebilmektedir. Bir Kuyruğa e-postaları etkinliğe çevirebilirsiniz. Kuyruğa kayıt oluşturma ve güncelleştirme kuralları da ekleyebilirsiniz.
Üst ve Alt servis talebi ayarları: Alt – üst ilişkisine sahip servis talepleri arasında miras ilişkisinin tanımlandığı ayar menüsüdür. Üst olan servis talebinin kapanış tercihini buradan ayarlayabilirsiniz. Üst servis talebi kapatıldığında alt servis taleplerinin de kapanmasını seçebilir ya da alt servis talepleri kapatılana kadar üst servis talebinin kapatılmasını engelleyebilirsiniz.
Yönlendirme Kuralı Kümeleri: Servis talebi yönlendirme kurallarını bu menüden yönetebilirsiniz. Örnek: servis talebinin konusu şunu içerirse bu kaydı a kullanıcısına yönlendir.
Otomatik Kayıt Oluşturma ve Güncelleştirme Kuralları: Dynamics CRM tarafından tanımlanmış veya sizin tanımlamış olduğunuz özel varlıklar için otomatik kayıt oluşturma, otomatik kayıt güncelleştirme kurallarını buradan yönetebilirsiniz. Kaynak tür olarak seçmiş olduğunuz varlık tipini kullanarak seçmiş olduğunuz bir varlık türünde varlık oluşturabilirsiniz.
Konular: Dynamics CRM’de konular bir ağaç hiyerarşisinde tasarlanmaktadır. Servis taleplerinde konu diye bulunan alanlarda oluşturduğunuz konuları seçebilmektesiniz. Sıkça karşılaşılan hataların yazılması kullanıcıya hız kazandıracaktır.
Servis Koşulları
Hizmet Düzey Sözleşmeleri: Dynamics CRM’de SLA olarak isimlendirilmiş hizmet düzeyi sözleşmelerini bu ayar menüsü üzerinden yönetebilirsiniz.
Destek Hakları: Seçtiğiniz müşteriler için başlangıç ve bitiş tarihini seçebileceğiniz destek hakları oluşturabilirsiniz. Bu destek hakkında bir hizmet düzey sözleşmesi ekleyebilirsiniz. Destek hakkına ilgili ürünleri ekleyebilir ve destek hakkının kalan zaman süresini güncelleyebilirsiniz.
Tatil Takvimi: Müşteri hizmetleri zamanlaması için kuruluşunuzun tatil takvimini bu ayar menüsünden yönetebilirsiniz.
Hizmet Yapılandırma Ayarları: Kuruluşunuz için sistem düzeyi hizmet ayarlarını yapın. Bu işlemler SLA’yı devre dışı bırakmak veya duraklatmak olabilir.
Müşteri Hizmetleri Takvimi: Kuruluşunuz için müşteri hizmetleri zamanlamalarını yönetebilirsiniz.
Bilgi Bankası Yönetimi
Katıştırılmış Bilgi Bankası Araması: Dynamics Crm’de bulunan arama işlemlerine hangi varlıkların dahil edileceğini belirtilmektedir.
Kategoriler: Dynamics Crm’de kategoriler bir ağaç hiyerarşisinde tutulmaktadır. Oluşturduğunuz kategorilerin üst ve alt kategorileri olabilmektedir.
Şablonlar
Destek Hakkı Şablonları: Destek haklarını oluşturmak için destek hakkı kullanarak zamandan tasarruf sağlayabilirsiniz. Bu şablonda bulunan destek hakkı varlığına ait bilgileri şablonu kullanarak oluşturduğunuz destek hakkına direkt aktarabilirsiniz.
E-posta Şablonları: Yeni bir e-posta iletisi oluşturmak için e-posta şablonu oluşturabilirsiniz. Bu sayede yeni e-postanıza şablondaki bilgiler direkt aktarılmaktadır.
Makale Şablonları: Yeni bir makale oluşturmak için makale şablonları oluşturabilirsiniz.Bu sayede yeni makale şablondaki bilgiler direkt aktarılmaktadır.
Sözleşme Şablonları: Yeni bir sözleşme oluşturmak için sözleşme şablonları oluşturabilirsiniz.Bu sayede yeni sözleşme şablondaki bilgiler direkt aktarılmaktadır.
Servis Zamanlaması – Servis Yönetimi Ayarları
İşletme Kapanışı: İşletmenin kapalı olacağı tatil günleri veya diğer zaman dilimlerini buradan tanımlayabilirsiniz.
Servisler: Servis zamanlaması için servis yönetimini bu menüden gerçekleştirebilirsiniz.
Tesisler/Ekipman: Servis zamanlaması için tesis ve ekipman yönetimini bu menü üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
Kaynak Grupları: Departmana bağlı oluşturacağınız kaynak grupları altına kaynaklarınızı ekleyebilirsiniz.
Konumlar: Servis işletmenize ait bayii ve mağaza gibi bilgileri tanımlayabileceğiniz konumlardır.
Çocukluğumdan beri arabalara olan ilgim babam sayesinde başlamıştır. Araba manyağı seviyesinde bir ilgim var ancak bunu her ortamda dile getirmem. Teknolojiye ve bilgisayara olan ilgim kendimi tanımaya başladım başlayalı oldu. Şimdi ise kendimce kod yazabilen bir bilgisayar mühendisi olarak çalışıyorum.