Suv çılgınlığına Ferrari de katıldı ve 4 kapılı 4 koltuklu V12 motora sahip olan Suv modelini tanıttı. Bu demek oluyor ki artık bir devrin sonuna geldik. Lüks spor otomobil üreticisi bile Suv tanıtıyorsa durumun ne boyutta olduğunu siz düşünün. Siz bunu düşünürken bir yandan da Ferrari Purosangue özelliklerini konuşalım.
Marka bu modeli Suv olarak nitelendirmiyor. Hepimiz için bu model bir Suv ancak Enzo Ferrari mezarında ters dönmesin diye marka yetkilileri bu modele 4 kapılı bir spor otomobil diyor. 2.033 kilogramlık ağırlığa sahip modele ne derseniz deyin bu bir suv !
Yüksek sürüşlü dört kapılı modelde Rolls Royce tarzı kapılar bulunuyor. 472 litre hacminde bir bagaj araçta bulunuyor. Harika da bir iç mekan araçta bulunuyor.
Modelde yeni teknoloji süspansiyonlat bulunuyor. Bu sistemde süspansiyonlar 48 voltluk aktüatörler ile kontrol ediliyor. Böylece virajlarda sistem otomatik olarak süspansiyonların yüksekliğini ayarlayarak ekstra yatmaların önüne geçiyor.
Ferrari Purosangue Özellikleri
V12 motor bu araçta bulunuyor. Ferrari’den bahsediyorsak 2 litrelik 4 silindirli turbolu bir motordan bahsetmek yersiz olurdu değil mi? 8 ileri çift kavrama ile yürüyen bu model 49/51 ağırlık dengesine sahiptir. Çok iyi bir oran. Bence karbonfiber tavan sayesinde bu başarı kazanılmış.
Günümüzde bu segment modeller çoğunlukla elektrik motor desteği ile yürüyor ancak Ferrari’nin bu modeli safkan V12 ile yürüyor. Ferrari GT tarihinin en güçlü motoru unvanına sahip motor 725 HP beygir ve 715 nm tork üretebiliyor.
Çift kavramalı şanzımanlı sayesinde model 0-100 km/h hızlanmasını 3.3 saniyede tamamlayabiliyor. Modelin azami hızı ise 310 km/h olarak açıklanmış.
İtalya’da tam 390.000 Euro’ya satışa sunulan model, ek vergiler olmasa dahi günümüz kuruyla 7.1 milyon TL’ye denk geliyor. Buna bir de vergiler eklendiğinde
Çocukluğumdan beri arabalara olan ilgim babam sayesinde başlamıştır. Araba manyağı seviyesinde bir ilgim var ancak bunu her ortamda dile getirmem. Teknolojiye ve bilgisayara olan ilgim kendimi tanımaya başladım başlayalı oldu. Şimdi ise kendimce kod yazabilen bir bilgisayar mühendisi olarak çalışıyorum.