İngiliz otomotiv devi motor sporları teknolojisi ile üretilmiş olan özel bir arabayla karşımıza çıkıyor. 4 kapısı sedan model Aston Martin Rapide AMR olarak isimlendirildi ve sadece 210 adet üretilecek.
Aston Martin Rapide AMR Motor Özellikleri
Arabanın 4 kapılı bir sedan olduğuna bakmayın. Performans odaklı bu model bize tanıdık olan bir motorun güçlendirilmiş hali ile geliyor. V12 motora sahip olan model 603 beygir ve 630 nm tork üretebiliyor. 4 egzozlu sistemi sayesinde AMR’ye yakışan bir ses üretebiliyor.
4 kapılı bu araç 0 – 100 km/h hızlanmasını 4.4 saniyede tamamlayabiliyor. Aynı zamanda yüksek derecede performanslı bu otomobil iyi bir mesafede durabilsin diye önde 6, arkada 4 pistonlu kaliperlere sahiptir. Bu arada diskler karbon seramikten yapılmıştır.
Karbon Fiber Detaylar
Karbon fiber bildiğiniz üzere hafif ve dayanıklı bir malzeme olduğu için özellikle yarış otomobillerinde bolca kullanılıyor. Haliyle bu arabada da bolca karbon fiber parça görebilirsiniz. Arabadaki başlıca karbon fiber parçalar şu şekilde:
- Ön lip
- Arka difüzör
- Spoyler
- Bol hava girişli kaput
Nürnburgring’de Geliştirildi
Normalinden 10 mm daha alçak olan bu otomobil adaptif süspansiyon teknolojisi ile 3 kademeli şekilde yükseklik / alçaklık ayarlamasını da yapabiliyor. Ancak tüm bunlara rağmen bence bu araç yumuşak kullanıma uygun bir araç değildir. Çünkü bu araba Nürnburgring Pistinde bulunan AMR Performans Merkezi’nde geliştirildi. Bir araç Nürnburgring’de üretildiyse böbrek taşı düşürecek kadar sert olduğundan bence günlük kullanıma uygun değildir.
Aston Martin Rapide AMR Türkiye Sınırlarında da Olacak
Sadece 210 adet üretilecek bu otomobil gerçekten özel bir otomobil. Bu kadar özel bir arabayı ülkemizde görebileceğiz. Aston Martin Türkiye tarafından bu araç Yeniköy’de bulunan showroomda kendisini gösterecek. Merak edenler için söyleyeyim bu özel araç Onyx Black rengindeymiş.
Çocukluğumdan beri arabalara olan ilgim babam sayesinde başlamıştır. Araba manyağı seviyesinde bir ilgim var ancak bunu her ortamda dile getirmem. Teknolojiye ve bilgisayara olan ilgim kendimi tanımaya başladım başlayalı oldu. Şimdi ise kendimce kod yazabilen bir bilgisayar mühendisi olarak çalışıyorum.