Özel arabalar yazı serimin 28 numarasını bir Amerikan konsept otomobiline vermeye karar verdim. Muhtemelen bir çoğunuzun gözünüzden kaçmış olan bir Buick konsept modelinden bahsediyorum. Karşınızda Buick Signia !
Buick Signia Neden Özel Arabalar Yazı Serisinde ?
Arabanın tasarımına bakınca bu arabanın ne kadar sıradan tasarımlı arabalardan farklı olduğunu fark ediyorsunuz ancak sırf çirkin tasarımı yüzünden bu listede olacak kadar çirkin değil farkındayım. Bu sebepten dolayı bir de bagaj kapağına bakmanızı öneriyorum.
Buick Signia 1998’de Detroit’teki Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. Tabi fuarda da bu araç ilginç tasarımı ile dikkatleri üzerine çekti. Tabi tasarım hakkında gelen geri dönüşler pek olumlu değildi. Gördün mü fuarda mıydın da konuşuyorsun diyenler olabilir aranızda. Haklısınız ben bu aracı hiç görmedim ancak internette yapmış olduğum araştırmalara göre fuar geri dönüşleri de pek olumlu değilmiş.
Arabanın tasarımında stationwagon bir aracın pratikliliği ve arka yaşam alanın mümkün olduğu kadar büyük geniş ve ferah tutulması amaçlanıyordu. Amaç güzel hatta bu amaç sayesinde günümüzde bir çok araç aldı başını yürüdü diyebiliriz haklısınız ama Buick bu tasarımla yürüyememiş. Arabanın öne çıkmak istediği diğer bir konu ise esnek bir yükleme alanıydı. Bagaj kısmına dikkatli bir şekilde bakarsanız yükleme eşiğinin ne kadar alçak olduğunu görebilirsiniz. Hafif ticari araçlarda en çok sevilen özellik bu değil midir? Koltukları yatırınca büyükçe bir depolama alanı oluşacağı da aşikar.
Şu bagaj kapağının açılma şekline araç içerisindeki ahşap kullanımına bir bakar mısınız? Buna eşya koymaya utanırım ya bi sanatsal bir çalışma gibi olmuş. Arka çamurlukların geniş tutulması ile bagaj hacmi bir hayli arttırılmış. Aynı zamanda bu kapak tasarımı ile aracı pikap gibi yüklenmesine bile neredeyse olanak sağlanıyor.
Çocukluğumdan beri arabalara olan ilgim babam sayesinde başlamıştır. Araba manyağı seviyesinde bir ilgim var ancak bunu her ortamda dile getirmem. Teknolojiye ve bilgisayara olan ilgim kendimi tanımaya başladım başlayalı oldu. Şimdi ise kendimce kod yazabilen bir bilgisayar mühendisi olarak çalışıyorum.