Chrome eklenti geliştirmek yazı serisi kapsamında geliştirmiş olduğumuz eklenti yayımlamak için bence güzel bir zamanlama diyebiliriz. Sonuç olarak biz geliştiriciler hariç kimse eklentiyi zip dosyası şeklinde bilgisayarına indirip de Chrome’un ayarlar sekmesinden kurmuyor. İş böyle yürüseydi zaten kimse eklenti kurmazdı, çünkü bu yol son kullanıcıyı çok tedirgin edecek cinsten bir yöntem.
Geliştirmiş olduğunuz Google Chrome eklentisini yayımlamak için ilk olarak Google Web Store Developer olarak kayıt olmamız gerekiyor. Kayıt işlemi için gerekli olan web sayfasını açtıktan sonra Geliştirici Sözleşmesini kabul etmek ve kayıt ücretini ödemek için gerekli sayfayı açmamız gerekiyor.
Evet, ücret dedim yanlış duymadınız. Chrome Web Store üzerinde bir uygulama yayımlamak için ücretli olan geliştirici üyeliğinden almanız gerekmektedir. Bu üyelik ücreti 5$’a tekabül ediyor. Bu ücreti kredi kartı ile ödedikten sonra geliştirici hesabınızın yönetim konsolu açılıyor.
Burada yayımlamış olduğunuz eklenti listesini görebilirsiniz. Sağ yukarıda bulunan Yeni Öğe butonuna basarak kendi eklentinizin mağazada yayımlanmasının ilk adımını gerçekleştirebilirsiniz.
Eklenti için oluşturmuş olduğunuz tüm dosyaları bir .zip dosyasına koyup buradan o .zip dosyasını seçmeniz gerekmektedir.
Buradan eklentinin mağazaya yüklendikten sonra gözükecek bilgilerini doldurmanız gerekmektedir. Gizlilik, Fiyatlandırma ve dağıtım, Mağaza girişi aşamalarında zorunlu olarak bulunan tüm bilgileri doldurduktan sonra Öğe Yayınla butonuna basmanız gerekmektedir.
Bu butona bastıktan sonra geliştirmiş olduğunuz eklenti incelenecektir. Bu inceleme zamanı değişkenlik göstermekle birlikte çoğunlukla 2 hafta içerisine tamamlanmış oluyor.
Teknotra’nın Google Chrome eklentisine mağaza adresinden ulaşabilirsiniz.
Çocukluğumdan beri arabalara olan ilgim babam sayesinde başlamıştır. Araba manyağı seviyesinde bir ilgim var ancak bunu her ortamda dile getirmem. Teknolojiye ve bilgisayara olan ilgim kendimi tanımaya başladım başlayalı oldu. Şimdi ise kendimce kod yazabilen bir bilgisayar mühendisi olarak çalışıyorum.
iOS 16 güncellemesi yüklü bir iPhone modeli kullanıyorsanız muhtemelen yanlış kullandığınız bazı özellikler bulunuyor. Yanlış… Daha fazla oku
iOS 16.2'nin hatalarını kapatması için iOS 16.2.1 güncellemesini beklerken Apple karşımıza iOS 16.3 güncellemesi ile… Daha fazla oku
Kullanmakta olduğunuz iPhone'un hafızası dolabilir. Bu çok normal bir durumdur, özellikle de nispeten küçük depolama… Daha fazla oku
Apple'ın en güncel mobil işletim sistemi olan iOS 16 kullanıyorsanız bu yazıda paylaşacağım şeyleri denemek… Daha fazla oku
iOS 16 çıkalı ortalama 4 ay oldu. Bu 4 aylık süreç içerisinde iOS 16 birden… Daha fazla oku
iPhone piyasadaki akıllı cep telefonlarına uygulama mağazası kültürünü katan akıllı cep telefonu oldu. App Store… Daha fazla oku
Bu web site kullanıcı deneyimini arttırmak amacı ile çerezleri kullanmaktadır