Elmadan Haberler 12 – iPhone 16 Etkinliği Geliyor

Selamlar herkese, Elmadan Haberler 12 videosu içerisinde ele alacağım başlıkları bu yazı içerisinde sizinle paylaşmak istedim. Apple hakkında ve Apple hakkında olmayıp bazı ilgimi çeken haberleri sizinle paylaştığım bir videoya merhaba deyin.

İlk olarak klasik hatırlatmaları yapayım:

Blog Adresi

Neredeyse her bir videonun altında bulunan açıklama yazısında Blog Yazısı ya da Blog Adresi diyerek bir web sayfa adresi paylaşıyorum. Bu adres teknotra.com’a ait bir adrestir. Video içerisinde oluşabilecek bir ses problemi ya da duyma ile ilgili bir sorunu olanlar için video içeriği hakkında yazı bulunmaktadır.

Sosyal Medya

Zaman zaman yeni video attıktan sonra teknotra_youtube Instagram sayfasında da paylaşım yapıyorum. Bazen bu Instagram sayfasında anketler de yapıyorum. Eğer Instagram kullanıyorsanız bu sayfayı da takip edebilirsiniz.

Teknotra Üyelik Sistemi

Kanaldaki videoları izleyerek, beğenerek, yorum yaparak ya da paylaşarak çok büyük destekte bulunabilirsiniz. Aynı zamanda kanala üye olarak videolara erkenden erişim hakkı kazanıp kanala maddi olarak da destekte bulunabilirsiniz. Şu anda üyelerin izleyebileceği henüz herkese açılmayan 3 adet video bulunmaktadır.

Teknotra Canlı Yayın

Teknotra YouTube kanalı olarak canlı yayınlar yapmaktayız. Bu canlı yayınlarda hem gelen soruları cevaplıyoruz hem de sohbet ediyoruz. Buna ek olarak canlı yayınlarda gelen süper teşekkürler ile belirlediğimiz bir ürünü alıp bu ürünü inceleme videosunu çektikten sonra ürün için en çok süper teşekkür gönderen kişiye hediye ediyoruz. Kanalda düzenlenen eski canlı yayınlara kanalın canlı yayınlar sekmesinden erişebilirsiniz.

Apple Akıllı Yüzük

Giyilebilir teknoloji sektörü de her geçen gün ilerliyor. Bu trend kapsamında şu günlerde akıllı yüzükler markaların yeni oyuncağı diyebiliriz. Bu kapsamda Samsung hamlesini yaptı ve Samsung Smart Ring’i duyurdu. Kesinlikle tamiri çok zor olan bir akıllı aksesuar olarak tarihe geçecek gibi duruyor.

Apple tarafından bu sektörde herhangi bir hamle yapılmamıştı ancak gelen bu sızıntı ile sessizlik bozuldu. Bir süredir markanın bir akıllı yüzük üzerinde çalıştığı biliniyordu ancak ortada bunu kanıtlayacak bir delil yoktu. Markanın yapmış olduğu yeni patent başvurusu bizim için tam bir kanıt niteliğinde oldu.

Bu patent bize Apple’ın akıllı yüzüğünün sadece sağlık uygulamalarına yoğunlaşmadığını aynı zamanda kullanıcının bu yüzük ile birlikte ofis ortamındaki lambadan tutun da iPhone’a varana kadar çeşitli cihazları kontrol edebileceğini gösteriyor.

Yüzük üzerinde sadece vücut değerlerini ölçmek için sensörler olmayacak. Görünen o ki aynı zamanda bir de yüzük üzerinde mikrofon ve jiroskop gibi şeyler olacak. Mikrofon ile Siri kullanılabilirse ve jiroskop ile de çeşitli el hareketlerine göre gerçekten çok fazla kontrol kombinasyonu ortaya çıkabilir.
Kaynak

Kendi Kendine Onaran iPhone Ekranı

Bir süredir katlanır ekranlı iPhone beklentisi var ve Apple henüz bu cihazı piyasaya çıkartmadı. Biliyorsunuz ki Apple, bir teknoloji oturmadan o teknolojiyi piyasaya sürmez. Bu konuda Apple’a ben güveniyorken Apple yeni bir patent aldı. Kabul ediyorum, tüm patentler piyasaya çıkacak diye bir kural yok ancak şu patente bir bakalım. Katlanır cihazlar ile ilgili olan bu patente göre ekran 3 bölümden oluşuyor. 2 sert katman ve bunları bir birine bağlayan elastik bir katman. Gerilebilen bu elastik katman sayesinde ekranın bu bölgesi hasar alsa da kendi kendini tamir etmesi mümkün olacakmış.
Kaynak

iPad Elma Logosu

iPadler çoğunlukla dikey kullanılan cihazlardı. Kabul ediyorum, yatay olarak da iPad’i kullanabilirsiniz ancak tasarım itibariyle dikey kullanmaya bu cihazlar çok daha yatkındır. Son lansmanda tanıtılan iPad modellerinin kamerası ve Face ID sensörleri bildiğiniz üzere yatay konuma eklendi. Bu tasarımsal değişiklik sonrası iPad’in yatay kullanım kısmında bir ilerleme olduğunu düşünüyorum. Bu hamlenin peşinden önümüzdeki hamle de Apple logosunun yan dönmesi olacak gibi duruyor. Bakalım, Apple bir sonraki iPad modellerinde elma logosunu yan çevirecek mi?

WhatsApp Tema Özellliği Geliyor

Bir süre önce Whatsapp’ta hakim olan mavi renk güncellenerek yeşile döndü. Bu konuda bir kesim mutlu olmadı. Whatsapp’ın beta sürümünü yükleyen iOS kullanıcıları 10 adet WhatsApp teması içerisinden seçim yapabiliyorlar. Bu temalar WhatsApp genelinde seçilmekten çok sohbet bazlı seçilmektedir. Böylelikle kullanıcılar iş hayatı ve özel hayatı arasındaki sohbetleri bir birinden çok daha rahat ayırt edilebileceği söyleniyor.
Kaynak

M4 Çipli Mac Modelleri

Bazı sızıntılara göre Apple, M4 çipli Mac modellerinin 3. parti uygulamalar ile uyumluluğunu test ediyor. Test edilen bu Mac modellerinin bazılarında 8 çekirdekli GPU ve CPU bulunurken bazılarında ise 10 çekirdekli GPU ve CPU bulunmaktaymış. Bu modellerde görüldüğü üzere Pro ya da Max çipler yerine düz M4 çip bulunuyormuş. Aslında bu teste çok şaşırmamak gerekiyor sonuçta bu Ekim ayı içerisinde M4 çipli Mac modelleri de tanıtılabilir.
Kaynak

Mac OS Spyware

Mac modellerinden bahsetmişken Mac OS için şu günlerde tehdit olan bir spyware uygulamasından bahsedeyim. Kendisi Cthulhu Stealer olmaktadır. Bu uygulama popüler uygulamaların kimliğine bürünüyor ve sizin hassas verilerinizi çalabiliyor. Clean My Mac, GTA V ve Adobe GenP uygulamaları gibi kendisini size tanıtan bu spyware sizden kurulum aşamasında Mac’in parolasını istemektedir. Kendinizi bu tür tehditlerden korumanın bir yolu, uygulamaları Mac App Store’dan ve bilinen üçüncü taraf platformlardan indirmeye öncelik vermektir. 

Samsung Galaxy S25 Ultra Kamera Şovu

Samsung Galaxy S serisi markanın akıllı cep telefonu sektöründe özellikle kamera konusunda şov yaptığı model serisidir. Ice Universe, Çin’in büyük sosyal medya platformu Weibo’da Galaxy S25 Ultra’nın 200MP ana kamera, 50MP ultra geniş açılı kamera, 3x optik zoom yapabilen 50MP telefoto kamera ve 5x optik zoom yapabilen 50MP süper telefoto kamerayla geleceği bilgisini paylaştı.

Kesinlikle rakam olarak çok üst seviyelerden bahsediyoruz. Ancak ben bu kadar rakamın abartılı olduğunu düşünüyorum. Günlük hayatta kullanmayacağımız kadar güçlü bir kamera donanımına bu kadar para vermek doğru mu? Bu kamera sisteminin geliştirilmesi ve satın alınmasının bir maliyeti var. Günlük hayatta bir kaç defa ihtiyaç duyacağımız bu türden bir kameraya bu kadar bel bağlamak doğru mu?
Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir