Bu güne kadar iPhone cihazlarının Android cihazlara göre daha güvenilir olduğu hep bize söylendi. İnternet üzerinde videolar ya da testlerde de bu şekilde gördük. iPhone’a virüs bulaşmaz diye bir cümle halk arasında geziniyor. Peki iPhone güvenlik konusunda Android’den çok daha iyi mi yoksa bu bir pazarlama oyunu mu ?
iPhone’un güvenlik konusunda çok daha iddialı olduğunu görüyoruz. İlk iPhone’dan bu yana Apple sürekli iPhone’un güvenlik seviyesini dile getiren reklamlar yayınlıyor. Yazımda bu reklamlara yer vereceğim.
Yukarıdaki reklam iPhone ve diğer akıllı cep telefonlarının karşılaştırmasından kesilmiş bir kısımdır. Bu reklama göre hırsızlar diğer telefonlara rahatça sızabilirken iPhone’a sızamamaktadır. Bu reklamı şu şekilde haklı buluyorum : Mağaza güvenliği. Android cihazların faydalandığı Google Play Store‘da zararlı bir çok yazılım bulunuyor. Bu yazılımlar ile Android cihazdan bilgi çalmak son derece kolay. App Store’da bu tarz yazılımları göremezsiniz !
Apple’ın mağazada izlemiş olduğu kararlı politika sayesinde iPhone cihazları güvenlik konusunda 1 adım öne geçiyor. Ancak iPhone cihazlarının bu güne kadar jailbreaklendiğini duymuşsunuzdur. Jailbreak işlemi de cihazın güvenlik açıklarından faydalanarak cihaza sızmak değil midir ? Evet, tam olarak öyledir. Bu güvenlik açığı bazen Safari bazen bir resim dosyası ile mümkün olabiliyor. Yani iPhone’a sızmak imkansız değil sadece biraz daha zor.
iMessage üzerinden gönderilen mesajlarda kriptolama kullanıldığı için kullanıcı kendini güvende hissedebilirmiş. İyi güzel de bu günlük kullanımda beni nasıl koruyacak ki ? Ben mesajlaşma için WhatsApp’ı kullanıyorum. WhatsApp’ta zaten mesajlar kriptolu bir şekilde karşıya gidiyor. iMessage ile normal SMS’i karıştırmamı beklemeyin, o kadar da cahil değilim.
Safari benim verilerimi koruyor ancak çerezler ile neredeyse tüm bilgilerim her site üzerinden görülüyor. Uygulama bazlı olarak oluşturduğun reklamlar biraz beni etkilemiyor Apple.
Kamuoyunda mağaza bazlı sağladığın 1 puanlık farkın sayesinde biraz da kullanıcıda güvenilir algısı oluşturarak güvenilir olduğunu bize inandırdın Apple. Ondan sonra bunu desteklemek için iMessage öyle Safari böyle desen bunlar sadece işin sosu olur. Ancak bununla da iPhone güvenilirmiş algısını millette uyandırıyorsun tebrik ederim.
Kendisini iPhone kullanırken güvende sanan bir kitle var. O kitle kendisini Apple’ın hikayesine inandırmış ve kendisini kandırıyor. Bu güne kadar Android cihaz üzerinde yapmış olduğunuz hangi bankacılık işlemi size problem yaşattı ? Android cihazınızı da bilinçli kullanırsanız bence iPhone’daki gibi güvenilir olur. Üstelik iCloud sızıntıları olmadan.
Çocukluğumdan beri arabalara olan ilgim babam sayesinde başlamıştır. Araba manyağı seviyesinde bir ilgim var ancak bunu her ortamda dile getirmem. Teknolojiye ve bilgisayara olan ilgim kendimi tanımaya başladım başlayalı oldu. Şimdi ise kendimce kod yazabilen bir bilgisayar mühendisi olarak çalışıyorum.
iOS 16 güncellemesi yüklü bir iPhone modeli kullanıyorsanız muhtemelen yanlış kullandığınız bazı özellikler bulunuyor. Yanlış… Daha fazla oku
iOS 16.2'nin hatalarını kapatması için iOS 16.2.1 güncellemesini beklerken Apple karşımıza iOS 16.3 güncellemesi ile… Daha fazla oku
Kullanmakta olduğunuz iPhone'un hafızası dolabilir. Bu çok normal bir durumdur, özellikle de nispeten küçük depolama… Daha fazla oku
Apple'ın en güncel mobil işletim sistemi olan iOS 16 kullanıyorsanız bu yazıda paylaşacağım şeyleri denemek… Daha fazla oku
iOS 16 çıkalı ortalama 4 ay oldu. Bu 4 aylık süreç içerisinde iOS 16 birden… Daha fazla oku
iPhone piyasadaki akıllı cep telefonlarına uygulama mağazası kültürünü katan akıllı cep telefonu oldu. App Store… Daha fazla oku
Bu web site kullanıcı deneyimini arttırmak amacı ile çerezleri kullanmaktadır