İşletim sistemi fark etmeden kopyalamış olduğunuz verinin üzerine kaç farklı veri kopyalarsanız kopyalayın yapıştır dediğinizde en son kopyalamış olduğunuz veriyi yapıştırırsınız. Bunu akıllı cep telefonlarımızdan ve bilgisayarlarımızdan biliyoruz. Bu durum Visual Studio’da biraz farklı çünkü bu IDEde kopyalama geçmişi özelliği bulunmaktadır.
Kopyalama Geçmişi Nasıl Kullanılır ?
Visual Studio kullanıyorsanız siz fark etmeden aslında bu özellik sizin için de aktif haldedir. Bu özelliği açmak için Visual Studio ayarlarında herhangi bir işlem yapmanız gerekmemektedir. Bu tarz işlemleri pano adı altında 3. parti yazılımlar ile bilgisayarınızda yapıyor olabilirsiniz. Ancak Visual Studio içerisinde kopyalama geçmişi özelliğini kullanacaksanız bu tarz bir yazılım ya da eklentiye ihtiyacınız bulunmamaktadır.
Bu işlemi kullanmak için normal bir şekilde kopyalama işleminize devam edebilirsiniz. Ardından geçmişte kopyaladığınız verileri yapıştırmak için CTRL + V yerine
CTRL + SHIFT + V
yaparak kopyaladığınız veriler arası geçiş yapabilirsiniz. Yukarıdaki kombinasyonu her yaptığınızda Visual Studio bir eksi kopyalamış olduğunuz veriyi ekrana yapıştıracaktır. Bu işlemin sınırı 20 adettir. Yani Visual Studio son 20 kopyalamış olduğunuz değeri hafızasına kaydetmektedir.
Bu işlem ile birlikte kombinasyonu her bastığınızda kopyalama geçmişinizden bir eski değeri alırsınız. Her basışınızda bir geçmiş değere gidersiniz. Böylece son 20 kopyalamış olduğunuz değeri sonsuz döngüde dönüp dolaşıp durabilirsiniz. Canınız sıkıldığında vay be arkadaş ben neleri kopyalamışım diyebileceğiniz bir oyuncak elinizin altındadır.
Çocukluğumdan beri arabalara olan ilgim babam sayesinde başlamıştır. Araba manyağı seviyesinde bir ilgim var ancak bunu her ortamda dile getirmem. Teknolojiye ve bilgisayara olan ilgim kendimi tanımaya başladım başlayalı oldu. Şimdi ise kendimce kod yazabilen bir bilgisayar mühendisi olarak çalışıyorum.
merhaba, yazınız için teşekkür ederim. sitenizde çok güzel bilgiler var. şahsen bir talebim olacak. birçok yazılım blogunda ve youtube kanalında Visual Studio, VSCode üzerinden dil dersleri veriliyor. Fakat uygulamaların özelliklerini öğreten-gösteren çok fazla içerik yok. Eğer içerik konusu arıyorsanız tavsiye olarak Visual Studio özelliklerini düşünebilirsiniz. Benim gibi yolun başında olan, hatta uzun süredir geliştirme yapıpta IDEnin ne kadar güçlü ve iş kolaylaştırıcı olduğunu bilmeyenlerinde çok işine yarar. başarılar dilerim
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Bulduğum fırsatta bu tipte yazı ve video kayıtları yapmayı deneyeceğim.