.Net Core Nedir ? başlıklı makalemde biraz .Net Core’un ne olduğunu anlatmaya çalışmıştım. Ancak tam olarak oturduğunu düşünmüyorum. Bu sebepten dolayı bu konunun biraz daha üzerinde durmak istedim. Evet, .Net Core bir tür .Net Frameworküdür. .Net Core, .Net Famework’ün bir alt kümesidir, .Net Framework .Net Core’u kapsar gibi bir algı oluşmasın. .Net Framework ve .Net Core farkları nelerdir ?
Bazı API, kütüphane ve fonksiyonlar kendi aralarında fark yaratmaktadır. Yani kimisi birinde varken diğerinde olmayabilir. Tabi ortak kullandıkları kütüphane ve fonksiyonlar da vardır. Bu kadar ortaklık hemen hemen aynı şeylermiş gibi bir algı yaratıyor ancak ikisi de bir birinden farklı şeylerdir.
En büyük fark .Net Core içerisinde çalışan APIlar Cross-platform bir yapıya sahiptir. Bu sayede .Net Core ile yazmış olduğunuz kodlar işletim sistemi fark etmeksizin çalışabilmektedir. APIlar arası bu farktan dolayı .Net Core en baştan yazılmıştır. .Net Framework değiştirilerek .Net Core ortaya çıkmamıştır.
.Net Core ile oluşturulan uygulamalar performans açısından .Net Framework ile oluşturulan uygulamalardan çok daha iyi sonuçlar vermektedir.
.Net Framework ve .Net Core Farkları Nelerdir ve Ne Farklar Yaratır ?
.Net Framework kullanarak Linux’ta işletim sistemi seviyesinde sanallaştırma sağlayan program ile etkileşime girmek yani Docker ile etkileşime girmek çok zordu. Ancak .Net Core ile bu çok kolay bir hal aldı.
.Net Core ile modüler programlar ortaya çıktığından dolayı programı paketler şeklinde yayınlamak mümkündür. Bu şekilde programın yayınlanması ve güncellenmesi çok daha hızlı bir hale gelmiştir.
Modüler yapı sayesinde .Net Core programlar sadece kullanılan fonksiyonları ve kütüphaneleri beraberinde alır. Böylece oluşturulan uygulamaların cihaz üzerinde kapladığı alan çok daha azalmıştır.
Modüler yapısı sayesinde uygulamanın ihtiyaçlara karşı daha geniş kapsamlı yapıya bürünmesi kolaylaşmıştır. Bu sebepten dolayı bulut servisleri için ideal bir yapıya bürünmüştür.
.Net Core açık kaynak kodlu bir yapıya sahip olduğu için kendiniz de bir şeyler ekleyebilir ve ihtiyaçlarınıza göre kişiselleştirebilirsiniz.
Çocukluğumdan beri arabalara olan ilgim babam sayesinde başlamıştır. Araba manyağı seviyesinde bir ilgim var ancak bunu her ortamda dile getirmem. Teknolojiye ve bilgisayara olan ilgim kendimi tanımaya başladım başlayalı oldu. Şimdi ise kendimce kod yazabilen bir bilgisayar mühendisi olarak çalışıyorum.
Günümüz şartlarında neredeyse her Apple ürünü iCloud Etkinleştirme kilidi özelliğine sahiptir. Bu kilit bir çok… Daha fazla oku
Apple sattığı cihazlardan para kazandığı kadar servisleri ile de para kazanan bir firma olmuştur. Son… Daha fazla oku
Elmadan haberler 3 içerisindeki gündem şu şekildedir: Apple TV Android Akıllı Cep Telefonu ve Tabletlere… Daha fazla oku
iPhone Güncelleme sonrası pil sağlığı neden düşer son derece fazla aldığım diğer bir sorudur. Bu… Daha fazla oku
Bilinçli iPhone Kullanıcısı video serisi kapsamında iPhone iOS 16.2 ipuçları bu yazıda ele alacağım bir… Daha fazla oku
iPhone modellerinde güvenlik için Touch ID teknolojisini de Face ID teknolojisini de kullandık. iPhone SE… Daha fazla oku
Bu web site kullanıcı deneyimini arttırmak amacı ile çerezleri kullanmaktadır