Selamlar herkese, Galaxy S FE serisi akıllı cep telefonlarının tanıtımının yanı sıra nispeten uygun fiyatlı kablosuz kulaklıkları da Samsung karşımıza çıkartıyor. Bu kulaklıklara bir örnek model de şu anda elimizde olan Samsung Galaxy Buds FE modelidir. Sizinle bu videoda Samsung Galaxy Buds FE İnceleme notlarımı paylaşacağım.
Kutu
Beyaz rengin hakim olduğu kutu küçük ve kalın bir formda karşımıza geliyor. Tipik bir şekilde bu şekildeki aksesuarların kutusunda olan askı aparatı bu kutuda da bulunuyor.
Kutuya karşıdan baktığımızda kulaklıkların fotoğrafını, model adını ve markanın adını görebiliyoruz. Kutunun sol tarafında cihazın model bilgisi yazarken kutunun sağ tarafında herhangi bir şey bulunmuyor. Kutunun altında Samsung garantisine ait lisansı ve cihaza ait bazı bilgileri bulunuyor. Kutunun arkasında ise cihaza ait bazı özellikler yer alıyor. Kutunun daha önceden açılmadığını gösteren bantlarımız da hala kutu üzerinde duruyor.
Ben yavaştan bu bantları yırtmaya başlayayım. Bunlar da zor yırtılıyor. Kim ne derse desin bu bantlarda en kolay açılanı Apple ürünlerinde var. Ya da ben bu bantları yırtmayı beceremiyorum.
Kutunun kapağını kaldırdığımızda kutu kapağında kalan küçük bir kutu dikkatimi çekiyor. Alt tarafından açılan bu küçük kutu içerisinde hızlı başlangıç kılavuzu ve garanti belgesi bulunmaktadır. Bir daha yüzüne bakmayacağımız kağıtları bir kenara bırakalım ve kutunun devamına bakalım.
Jelatine sarılmış bir şekilde bizi bekleyen kulaklığımızın şarj ünitesini açalım. Bembeyaz gözüken bu şarj ünitesi güzel bir boyutta diyebilirim. İçerisinde kulaklıklarımızın olduğunu düşünüyorum bir açalım. Evet, ordalar. Şarj ünitesindeki ışıklarımız da çalışıyor. Şarj ünitesini de bir kenara bırakalım.
Kutunun alt tarafında kapaklı bir bölüm var. Bu bölümde USB-C kablosu, kulakiçi silikonları ve kulaklığın dışındaki silikon çembere ait silikonlar burada yer alıyor.
Samsung Galaxy Buds FE İnceleme – Tasarım
2 farklı renk seçeneği ile karşımıza gelen bu kulaklığın biz beyaz modelini tercih ettik. Cihazın ilk olarak şarj ünitesinin tasarımından konuşmaya başlayalım. Şarj ünitesinin dışı da içi de beyaz renkte duruyor.
Kulaklığın şarj ünitesi çok hafif değil. Açıkçası çok hafif olmamasını tercih ederim. Çünkü kulaklığın şarj ünitesi çok hafif olduğunda cihazın bende bıraktığı izlenim çok ucuz bir cihaz olduğu yönünde oluyor.
Şarj ünitesinin içerisinde kulaklıkların batarya durumunu gösteren bir led ve şarj ünitesinin dışında da şarj ünitesinin durumunu gösteren bir led bulunuyor. Genelde markalar bu işi tek 1 led ile yaparken Samsung masraftan kaçmamış diyebiliriz.
Kulaklığın şarj ünitesi hemen tozu topluyor ve tüm tozu ve tüyü belli ediyor. Şarj ünitesinin kapağı çok hafif değil ve kapalı kısımdaki mıknatısı iyi tutuyor. Bunlar benim için önemli detaylar. Kulaklığın kapağını açtığınızda kapağın açık yerine oturduğunu hissediyorsunuz. Bu şekilde bir hissi daha önceden Redmi Buds 5’te hissetmemiştim. Onun kapağı çok daha hafifti. Bu arada Redmi Buds 5’e ait bir inceleme videosu da kanalda bulunmaktadır. O videoyu da izleyebilirsiniz.
Kulaklıklar şarj ünitesine mıknatıslar yardımıyla çok güzel bir şekilde oturuyor ve tam oturunca da düşecek gibi olmuyor. Ancak kulaklıklar şarj ünitesindeyken ve şarj ünitesinin de kapağı kapalıyken şarj ünitesini salladığınızda kulaklıkların içerisinde hareket ettiğini duyabiliyor ve hissedebiliyorsunuz.
Kulaklıkların kendisi elinize aldığınızda size kendilerini ağır hissettiriyor. Ancak kulağınızda taktığınızda ağırlığın büyük bir alana yayıldığından dolayı olsa gerek kulaklıkları ağır hissetmiyorsunuz. Ancak kulaklıklar kulağınızı tamamen tıkıyor. Bu hissi sevmiyorsanız bu kulaklıklar sizi rahatsız edebilir.
Kulaklıkların arka yüzeyinde dokunmatik bir alan bulunmaktadır. Bu alan sayesinde kulaklıkları kontrol edebilirsiniz. Kulaklıkların üzerinde hangi taraftaki kulağa takılacağını gösteren yazılar 2 defa yazılmış. Kulaklıkların tasarımı estetik tutulmak istenmiş ancak bana göre gene de kaba bir tasarıma sahipler.
Ses Kalitesi
Öncelikle size şunu söylemek istiyorum: Bu kulaklık içerisinde bulunan hoparlörler AKG tarafından üretilmiş. Evet, AKG çok iyi bir marka ancak hangi marka olursa olsun bütçe kısıtlı olduğunda markanın yapabilecekleri sınırlıdır. Kulaklıklarda tek yönlü hoparlörler bulunmaktadır.
Marka bu kulaklıkların bas konusunda iyi yerlerde olduğunu söylüyor. Kulaklığın ses yüksekliği gerçekten yüksek. Ben evdeyken hiç bir zaman sesi sonda dinlediğimi hatırlamıyorum. Galaxy Werable uygulaması üzerinden ekolayzerı bas güçlendirmeye aldığınızda gerçekten basları dolu dolu hissediyorsunuz. Bas konusunda kulaklık iyi diyebilirim. Evet, kulak memeniz titremiyor. Ancak sesin tok olduğunu dolu bir ses olduğunu hissediyorsunuz.
Eğer ekolayzerı normale alırsanız sesi daha net duyabiliyorsunuz. Evet, kulaklığın fiyatı ortada. Bu kulaklıktan premium seviyesinde işler beklemek doğru olmayacaktır. Ancak ses konusunda ben daha net olmasını isterdim. Enstrumanları bir birinden daha rahat ayırt edebilmek isterdim.
Mikrofon Kalitesi
Kulaklıklar üzerinde 3 adet mikrofon bulunuyor. 2 kulaklık için konuşursak toplamda kulaklıklar üzerinde 6 adet mikrofon bulunuyor diyebiliriz. Mikforon konusunda çok fazla yorum yapmadan sizi video ile baş başa bırakayım.
Samsung Galaxy Buds FE İnceleme – Özellikler
Bu kulaklıkların en büyük özelliği aktif gürültü engellemedir. Aktif gürültü engelleme modunu kapatabilirsiniz. Şeffaf modu açarak dışarının sesini de kulaklıklardan duyabilirsiniz ya da aktif gürültü engelleme modunu açarak dışarının sesini duymamayı seçebilirsiniz. Şeffaf modu gayet iyi çalışıyor. Dışarıdaki sesleri biraz bozarak içeri alıyor olsa da gerçekten iyi çalışıyor. Ancak gürültü engelleme özelliğini çok daha başarılı olmasını tercih ederdim.
10 metrelik bir menzile kulaklıklar sahip. Ancak bu menzil kulaklıkları bağlamış olduğunuz cihaza göre de değişiklik gösterebilir. Bu kulaklıkların ve şarj ünitesinin herhangi bir toz veya suya dayanıklılık sertifikası bulunmuyor. En azından kulaklıklarda bu şekilde bir sertifikayı görmek isterdim.
Android cihazlarda bulunan hızlı eşleştirme özelliğine bu kulaklıklar sahip. Ancak hızlı eşleştirme gibi bazı özellikleri kullanabilmek içinAndroid 8 ve üzeri işletim sistemine sahip bir Android cihazınız olması gerekmektedir. Aynı zamanda Android cihazda da en az 1.5 GB RAM istiyorlar.
Galaxy Wearable isimli uygulama üzerinden Android cihazlarda kulaklıkları detaylı bir şekilde kontrol edebilirsiniz. Ancak Android bir cihazda bu uygulamaya illaki ihtiyacınız da yok. Bu uygulama olmadan telefonun Bluetooth ayarlarından bu cihazın aramalar ve ses için kullanılabilirliğini seçmektesiniz.
Kulaklığı Samsung üyeliğiniz ile oturum açmış olduğunuz cihazlar arasında anlık ses geçişleri için kullanabilirsiniz. Bu özellik sayesinde çalınan medya kesintiye uğramadan cihazlar arası kulaklığın bağlantısını aktarabilirsiniz.
Kulaklıklar üzerindeki kontrolcülerin yüzey alanı geniş ve küçük değiller. Kontrolcülere alışmak çok rahat olacaktır ve rahatça kullanabileceksiniz diye düşünüyorum. Bildirimleri sesli okumak ve kulaklık uyum testi gibi özellikler kulaklıkta bulunuyor.
Aynı zamanda kulaklığın yazılım güncellemesi aldığını söylemek istiyorum. Bu tip küçük aksesuarlar için yazılım ile yapılan iyileştirmeler ve yeni özellik eklemeler zaman zaman hoş olabiliyor.
Kulaklığın şarj ünitesi altında bulundurduğu parçalar sayesinde kablosuz şarj cihazlarından şarj olabiliyor. Kablosuz kulaklıkların kablosuz şarj cihazlarından şarj olabilmesini seviyorum. Aynı zamanda USB-C girişi sayesinde kulaklığın şarj ünitesini kablolu da şarj edebilirsiniz.
Pil Ömrü
6 ile 21 saat arasında değişen bir medya oynatma süresi bu kulaklık kullanıcısına sunabiliyor. Şarj ünitesi ile devamlı olarak kulaklığı şarj ederseniz 21 saatleri görebiliyorsunuz. Ancak kulaklıklar tek şarj ile 6 saate kadar size kullanım süresi sunabilmektedir. Aktif gürültü engelleme modunu açık ya da kapalı olmasına bağlı olarak bu süre değişmektedir. Bluetooth 5.2 teknolojisine bu kulaklıklar sahip. Bu sayede batarya kullanımı minimalize edilmiş durumdadır.
Windows ile Uyum
Kulaklığı Windows bilgisayar ile bağlamak için kulaklık üzerinde bir tuşa basılı tutacağımı düşünüyordum. Ancak durum öyle olmadı. Telefonun Bluetooth’unu kapatınca Windows’un ayarlarında kulaklık gözüktü. Windows üzerinde kulaklığı rahatça kullanabildim. Hem görüşmeleri hem de müzik dinlemeleri gerçekleştirdim. Ancak şunu söyleyebilirim bu kulaklığın Windows bilgisayar ile verdiği ses beni kesinlikle rahatsız etti. Çok tiz bir ses ile müzik dinledim.
iPhone ile Uyum
Kulaklık iPhone’a da bağlanabiliyor ve şunu söylemeliyim ki kulaklığın ses kalitesi kesinlikle Windows bilgisayara göre çok daha net. App Store’da Samsung Galaxy Buds adında bir uygulama bulunuyor. Bu kulaklığı ilgili uygulamada göremedim zaeten bu uygulama olmadan da kulaklığı iPhone ile kullanabiliyorsunuz.
Samsung Galaxy Buds FE İnceleme – Sonuç
Bu kulaklık çeşitli Samsung marka akıllı cep telefonlarını aldığınızda hediye olarak verilebiliyor. Aynı zamanda internette de 1.300 TL ile 2.400 TL arasında değişiklik gösteren bir fiyatlandırması var. Baktığımızda artık markası belli olan bir Bluetooth kulaklık için iyi bir fiyata sahip diyebiliriz.
Açıkçası benim bir kulaklıktan beklentilerimin çok daha yüksek olması nedeniyle ben bu kulaklığı tercih etmezdim. Ancak kulak içi kulaklıklar ile rahat edebiliyorsanız ve Samsung bir telefonunuz var ise ve kısıtlı bir bütçeniz varsa neden olmasın derim.
Bu video herhangi bir şekilde Galaxy Buds FE cihazının reklamı değildir. Bu video içerisinde herhangi bir sponsorluk ya da iş ortaklığı da bulunmamaktadır. Bu videoda size kulaklık hakkındaki gözlemlerimi aktarmaya çalıştım.
Siz Samsung Galaxy Buds FE hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı aşağıda bulunan yorum satırında belirtebilirsiniz ve bu şekilde videoları kaçırmamak için kanala abone olup çanı açabilirsiniz.
Çocukluğumdan beri arabalara olan ilgim babam sayesinde başlamıştır. Araba manyağı seviyesinde bir ilgim var ancak bunu her ortamda dile getirmem. Teknolojiye ve bilgisayara olan ilgim kendimi tanımaya başladım başlayalı oldu. Şimdi ise kendimce kod yazabilen bir bilgisayar mühendisi olarak çalışıyorum.