Samsung Galaxy Note 10 07.08.2019 tarihinde resmi bir etkinlik ile tanıtıldı. Tanıtılan cihaz sızıntıların doğruluğunu kanıtladı. Genelde zaten bu kanıtlanıyor ama neyse. Bunun da bir ticaret taktiği olduğunu düşünüyorum, bu konuyu da ilerleyen günlerde ele almayı düşünüyorum. Her neyse konumuza dönelim. Samsung Galaxy Note 10 Kulaklık Girişi Bulundurmuyor başlıklı yazımda Galaxy Note 10’da hepimizin yıllardır bildiği 3.5 mm portu yani hepimizin bildiği kulaklık girişi olmayacağını söylemiştim. Cihaz tanıtılınca konu yeniden gündeme geldi ve Samsung’un açıklaması da gecikmedi. Bana göre bu açıklamaların herhangi bir önemi yok çünkü doğru gelmiyor.
Samsung Galaxy Note 10 Kulaklık Girişi Konusunda Fedakarlık Yaptı Bataryası Büyüdü
Başlığı okur okumaz suratınızda ufak bir gülümseme oldu değil mi? Samsung’un bana göre en belli olan yalancı bahanesi budur. Galaxy Note 10’da 3400 mAh ve Note 10+’da 4200 mAh batarya bulunuyor. Samsung marka bu değer civarlarında batarya kapasitesi olan bir çok model bulunuyor. Bu modellerin hepsinde de 3.5 mm jack girişi yani klasik kulaklık girişi bulunuyor. Spen ve ekran üzerindeki katman daha fazla yer kaplıyor, benim bahsettiğim cihazlarda bu iki modül yok. Bunu da kabul ediyorum ancak yine de bu ekran boyutunda, bu kadar güçlü bir cihazda kulaklık girişini kaldırmaya rağmen sadece bu kadar büyük bataryalar mı konulabiliyor? Bu bahaneyi yemem Samsung !
Yeni Titreşim Motoru İçin Yer Gerekiyordu
Haptic Feedback titreşim motorunu cihaza koyabilmek için yer gerekiyordu bu yüzden kulaklık girişini çıkarttık. Spen, titreşim motoru ve ekrandaki katman = kulaklık girişi midir? Samsung ArGesi istese bence çok daha iyisini yapabilirdi. Ama istemediler, neden? Tabiki de daha fazla para kazanabilmek içindir. Kulaklık girişi dönüştürücüsü veya kablosuz kulaklıkları satabilmek içindir. O zaman bir züğürt tesellisi vereyim, Galaxy Note 10’u ön sipariş ile alırsanız Airbuds hediyeymiş.
Çocukluğumdan beri arabalara olan ilgim babam sayesinde başlamıştır. Araba manyağı seviyesinde bir ilgim var ancak bunu her ortamda dile getirmem. Teknolojiye ve bilgisayara olan ilgim kendimi tanımaya başladım başlayalı oldu. Şimdi ise kendimce kod yazabilen bir bilgisayar mühendisi olarak çalışıyorum.