SQL veritabanı sistemi üzerinde yazmış olduğumuz geliştirme yazılarına devam ediyorum. En son üçüncü yazıyı yazmıştık. 3. yazımızın başlığı SQL Tablo Oluşturma Nasıl Yapılır ? idi. Okumayanlar için yazıya bir göz atmalarını öneririm. Mantıksal olarak düşünürsek şimdi oluşturduğumuz tabloya değer eklememiz iyi bir işlem olacaktır. Sıralama olarak bu şekilde çok daha doğru olacaktır. Bu sebepten dolayı SQL tabloya değer ekleme konusunu bu yazıda ele alacağım.
SQL üzerinde oluşmuş olan bir tablo üzerine 2 şekilde kayıt ekleyebiliriz. Bu yöntemlerden ilki SQL sorgusu yazarak, ikincisi ise SQL Management Studio arayüzünü kullanarak.
Oluşturmuş olduğumuz tabloya veri eklemenin ilk olarak sorgu yazarak nasıl yapılacağını anlatacağım. Temelde 2 tipte sorgu yazabilirsiniz. Bunlardan ilki tablo üzerinde her sütuna sırası ile değer gireceğiniz (null da olsa) sorgu tipidir.
insert into BankAccount
values ('1','1',100,'TL')
Yukarıdaki sorguda BankAccount tablosuna bazı değerleri içeren bir kayıt ekledim. Insert into anahtar kelimesi ile sorgumuza başlıyoruz. Bu anahtar kelime tabloya bir değer ekleyeceğimizi söylüyor. Ardından hangi tablo olduğunu yazıyoruz yani tablonun adını. Sonrasında values anahtar kelimesini yazıyoruz ve parantez açıyoruz. Açtığımız parantez içerisine tablodaki sütunlara ekleyeceğimiz değerleri sırası ile yazıyoruz. Sonra parantezimizi kapatıyoruz ve sorguyu çalıştırıyoruz.
insert into BankAccount (Type,Amount,Id,Currency)
values ('1',100,'1','TL')
Sorgu ile tabloya kayıt eklemenin bir diğer yolu da tablodaki sütunların isimlerini belirterek yapılabilir. Bir öncekinde varsayılan sütun sıralaması ile değerleri yazıyorduk. Şimdi ise sütunları istediğimiz sırada verebiliriz. Bu yöntemi daha çok normal sütun sayısından az değerde sütun sayısı vereceğiniz zamanlarda kullanabilirsiniz. Yani sütun değelerlerinden bir kaç tanesini boş yazacağınız zaman.
Sınavlarda kabul edilmeyen ancak pratikliği ile bizim sıkça kullandığımız sorgusuz yönteme gelelim. Bu yöntemi sevmemizin başlıca sebepleri : ekli değerlerden kopya çekebiliyor olmamız ve tablodaki sütunlara tanımlanan data tiplerini görebiliyor olmamızdır.
Object Explorer üzerinden değer eklemek istediğiniz tabloyu bulun ve üzerine sağ tuş ile tıklayın. Ardından Edit Top 200 Rows tuşuna basın. Açılan pencerenin en altında tüm değerleri NULL olan satırı bulun. Bu satıra eklemek istediğiniz değerleri yazın. Son olarak Ctrl + S kombinasyonu ile değeri tabloya kayıt edebilirsiniz.
Çocukluğumdan beri arabalara olan ilgim babam sayesinde başlamıştır. Araba manyağı seviyesinde bir ilgim var ancak bunu her ortamda dile getirmem. Teknolojiye ve bilgisayara olan ilgim kendimi tanımaya başladım başlayalı oldu. Şimdi ise kendimce kod yazabilen bir bilgisayar mühendisi olarak çalışıyorum.
Günümüz şartlarında neredeyse her Apple ürünü iCloud Etkinleştirme kilidi özelliğine sahiptir. Bu kilit bir çok… Daha fazla oku
Apple sattığı cihazlardan para kazandığı kadar servisleri ile de para kazanan bir firma olmuştur. Son… Daha fazla oku
Elmadan haberler 3 içerisindeki gündem şu şekildedir: Apple TV Android Akıllı Cep Telefonu ve Tabletlere… Daha fazla oku
iPhone Güncelleme sonrası pil sağlığı neden düşer son derece fazla aldığım diğer bir sorudur. Bu… Daha fazla oku
Bilinçli iPhone Kullanıcısı video serisi kapsamında iPhone iOS 16.2 ipuçları bu yazıda ele alacağım bir… Daha fazla oku
iPhone modellerinde güvenlik için Touch ID teknolojisini de Face ID teknolojisini de kullandık. iPhone SE… Daha fazla oku
Bu web site kullanıcı deneyimini arttırmak amacı ile çerezleri kullanmaktadır