iOS uygulama geliştirme işlemlerine başlamak için Mac OS işletim sistemini kullanan bilgisayarınıza Xcode’u indirmeniz gerekmektedir. Xcode nedir ve nasıl indirilir konusunda bilgiye ihtiyacınız varsa Xcode Nedir ? başlıklı yazıma göz gezdirmenizi öneriyorum. Xcode’u indirdiyseniz uygulamayı ilk kez açıyorsanız karşınıza Xcode karşılama ekranı çıkacaktır.
Xcode Karşılama Ekranı
Apple yazılımlarını daha önceden kullandıysanız aslında alışık olduğunuz basit bir karşılama ekranı sizi karşılıyor. Temelde 2’ye bölünmüş bu ekranın sağ tarafında en son Xcode ile açmış olduğunuz proje / dosyalar gösterilmektedir.
Ekranın sol tarafına yukarıdan aşağı bakmaya başlarsak en sol üst köşede x butonu bulunmaktadır. Bu buton ile Xcode karşılama ekranını ya da Xcode’u kapatabilirsiniz.
Xcode’a Hoş Geldiniz diyen bir yazı ve bu yazının üstünde Xcode logosu bulunmaktadır. Yazının hemen altındaysa Xcode sürümünüz yazmaktadır. Yeni iOS sürümü çıktıkça Xcode’unuzu güncellemeniz gerekmektedir (Eğer son sürüm iOS için geliştirme yapacaksanız).
Create a new Xcode Project yazısı adından ve açıklamasından da anlaşıldığı üzere yeni bir Xcode projesi oluşturmanıza imkan sağlıyor (kategoriye ait bir sonraki yazı bu menü üzerinden ilerleyecektir).
Clone an existing project GitHub ya da farklı çeşitli Git repostorylerinde bulunan projeleri lokalinize kopyalamayı sağlayan ve direk bu projeler üzerinde çalışmanıza olanak tanıyan seçenektir.
Open a project or file bilgisayarınızda bulunan bir projeyi ya da dosyayı açmanıza olanak tanıyan seçenektir.
Çocukluğumdan beri arabalara olan ilgim babam sayesinde başlamıştır. Araba manyağı seviyesinde bir ilgim var ancak bunu her ortamda dile getirmem. Teknolojiye ve bilgisayara olan ilgim kendimi tanımaya başladım başlayalı oldu. Şimdi ise kendimce kod yazabilen bir bilgisayar mühendisi olarak çalışıyorum.